De ti beste tipsene for en vellykket vinterferie
Slik får du det fint på vintercamping

Vi har samlet de ti beste tipsene våre for en vellykket campingferie om vinteren. Noen av dem gjelder bare små detaljer – men de kan gjøre turen mye bedre.

Tips 1: Ikke kom frem for sent på kvelden
Ikke kom frem for sent på kvelden. Om kvelden er det ekstra kaldt, og særlig campingvogner bruker litt tid på å bli gode og varme. Åpne klesskapene første gang du fyrer opp. Da får de også en behagelig temperatur.

Tips 2: Ikke la vanntanken fryse til
Ikke alle fritidskjøretøy har en oppvarmet spillvannstank. For å unngå at spillvannet i tanken fryser i minusgrader, kan du åpne avløpet og sette en bøtte under.

Tips 3: God ventilasjon
Ikke dekk til åpningene for tvangsventilasjon. Pass også på at lufttilførselen til varmeapparatet alltid er fri for snø.

Tips 4: Måk snø oftere – også på taket
Selv om det ser idyllisk og romantisk ut, bør du tak når det er mye snø. Noen få centimeter på bobilen eller campingvognen gir bedre isolasjon, men hvis det blir mer, må taket ryddes. Særlig hvis snøen er våt, kan det fort bli for tungt. Husk å ta med kost og en liten stige.

Tips 5: Isskrape med teleskophåndtak og avisingsspray til rutene
En isskrape med teleskophåndtak er en stor hjelp når det er is på frontruten til bobilen. Bilen er så stor at det ofte ikke holder med en vanlig isskrape. I nødstilfeller kan en avissingsspray til rutene redde dagen.

Tips 6: Euro-adaptersett til gassflaskene
Husk å ta med et euro-adaptersett til gassflaskene. Da unngår du at gassflasker du leier eller kjøper i utlandet, ikke passer. Bare i Europa er det ca. 300 ulike tilkoblingssystemer. Ta også gjerne med en ekstra gassflaske. Om vinteren er forbruket høyere enn om sommeren. Men husk at to gassflasker veier mer enn én, noe som reduserer tilleggslasten.

Tips 7: Ta med en stor skuffe
En stor skuffe kommer alltid godt med om vinteren. I tillegg til å rydde snø, kan du også bruke skuffen til å lage snøvegger rundt bobilen eller campingvognen. De gir god beskyttelse mot kald trekk.

Tips 8: Hyggelig vinterstemning og variert program
Campingplasser byr ofte på avveksling og underholdning, også om vinteren. Velværetilbud som badstuer eller dampbad sørger for avslapning og lar deg glemme snø og kulde. Hvis du vil tilbringe jul og nyttår på campingtur, trenger du ikke å begrense julekosen til lyslenker og plasttre. Campingplassene har ofte egne tilbud og programmer til jul. Ofte står alt fra felles pepperkakebaking og gløgg rundt bålet til nyttårsbuffet på planen. Alt ligger med andre ord til rette for ordentlig julestemning.

Tips 9: Nok skift
Det er ekstra viktig hvis du er på tur med barn: Ta med nok votter, vinterbukser, vinterstøvler og luer. Klærne tørker som regel raskt hvis du henger dem opp, men for barn er det ofte ikke raskt nok likevel. Derfor er det praktisk å kunne bruke to sett om dagen. På mange campingplasser finnes det også egne tørkerom der du kan henge opp vått tøy.

Tips 10: Leker til barna
Husk leker, både til innendørs og utendørs bruk. Skuffer til barna, akebrett og andre leker sørger for moro på dagtid, og om kvelden er brettspill en fin avveksling for både store og små. Akebrettet fungerer også perfekt som transportmiddel for eksempel til store gassflasker.

Vi ønsker deg god fornøyelse!

Velkommen til vinterspesialisten!

Dethleffs har holdt til i Allgäu siden 1931. Området er også et populært reisemål med lange vintre og mye snø. Det er én av grunnene til, at Dethleffs er en ekte vinterekspert.

Både for produksjon av campingvogner og bobiler bruker Dethleffs en sofistikert design og innovativ teknologi, som er basert på vår over 90 års erfaring innen for bygging av fritidskjøretøyer. Utmerkede isolerte vegger, materialer som puster og god ventilasjon sikrer et utmerket inneklima.

Her på siden vil vi fortelle deg, hvordan drømmen din om vintercamping går i oppfyllelse, gi deg nyttig informasjon, tips og triks for vintercamping.